Informatie

De Nationale Jongveekeuring is een initiatief van Alpuro Breeding. Deze keuring wordt gehouden op zaterdag 20 juni 2020 ter ere van het 25-jarig jubileum van Alpuro Breeding. De Nationale Jongveekeuring is een opengestelde keuring deelnemers van 3 tot en met 30 jaar.

Deelnemers van kalveren kunnen meedoen aan drie onderdelen; onderdeel 1 exterieur, er wordt gekeurd op alle uiterlijke kenmerken van het kalf. Onderdeel 2 voorbrengen, de deelnemer wordt beoordeeld hoe hij of zij het kalf begeleidt. Onderdeel 3 toilet, de deelnemer wordt beoordeeld op het scheerwerk en de reinheid van het kalf.

Deelnemers van pinken kunnen meedoen aan drie onderdelen; onderdeel 1 exterieur, er wordt gekeurd op alle uiterlijke kenmerken van het pink. Onderdeel 2; showmanship, de deelnemer wordt volgens officiële richtlijnen beoordeeld op hoe hij of zij het pink begeleid. Onderdeel 3 toilet, de deelnemer wordt beoordeeld op het scheerwerk, de wijze waarop de toplijn is gemaakt, het scheerwerk en de reinheid van het pink. Voor deze groep deelnemers worden kosteloze cursussen georganiseerd, informatie daarover volgt.